Om Björkstadens Aikidoklubb

Björkstadens Aikidoklubb grundades 1995 av sensei Per-Erik Olsson i Umeå. Han började träna aikido i början av 80-talet för shihan Ulf Evenås i Göteborg.
Shihan Ulf Evenås började träna aikido redan 1968 och var direkt elev och representant till shihan Morihiro Saito. Shihan Saito var i sin tur direkt elev till aikidons grundare Morihei Ueshiba under 23 år. Idag är sensei Chris Lejarp huvudinstruktör.

I begynnelsen huserade vi på Haga men flyttade redan efter ett par år till Olofsdalsskolans gamla gymnastiksal. 2014 flyttde vi till Ålidhemsskolan för att slutligen 2018 flytta till nybyggda Kampsportens hus i Marielundshallen. Det finns bra cykel och bussförbindelser och gått om fri parkering.

klubben har sedan många år tillbaka ett nära samarbete med sensei Chris Lejarps lärare shidoin Fredrik IJmker Snell, direkt elev till shihan Ulf Evenås. och huvud instruktör på Karlstad Aikidoklubb Men även med våra andra vänner i Arctic Aikido Club, Mora Budoklubb, Sollefteå Aikidoklubb och Örebro Aikidoklubb.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Acceptera”.  Lär dig mer

%d bloggare gillar detta: