Sommar!

Nu går vi in i utesäsongen med fokus på bukiwaza. Vi träffas ikväll kl 18:00 utanför dojon och i civila kläder.

Träningstider 28/5-4/7

Tisdag 18-19

Torsdag 18-19

Vi ses ikväll!

Påsk 2024!

Idag, på skärtorsdag, samlas vi återigen i dojon för att fortsätta vår aikidoträning. Låt oss tillsammans utforska rörelsernas harmoni och teknikernas precision. Vi kommer att fokusera på kast, grepp och balans, och jag ser fram emot att träffa er alla på mattan.

Men som ni vet, när helgen nalkas, är det också dags för lite välförtjänt vila. Därför kommer vi att ta påskledigt på lördag. Använd denna tid för att reflektera över era framsteg och förbereda er för kommande träningar.

Under ledigheten kan ni ägna er åt följande:

  1. Meditation och andningsövningar: Aikido handlar inte bara om fysisk styrka utan också om inre balans. Utforska meditation och andningsövningar för att lugna sinnet och stärka er närvaro på mattan.
  2. Teknikvisualisering: Stäng ögonen och visualisera aikidotekniker. Se er själva utföra perfekta rörelser och känna energin flöda genom kroppen.
  3. Läs om aikido: Utforska litteraturen om aikido. Det finns många böcker och artiklar om tekniker, filosofi och historia som kan berika er förståelse.
  4. Styrketräning och stretching: Förbättra er fysiska kondition genom styrketräning och stretching. Starka muskler och smidighet är avgörande för aikido.
  5. Träffa klubbkamrater: Ta chansen att umgås med era klubbkamrater utanför dojon. Kanske en gemensam fika eller promenad?

Vi ses på mattan idag, och jag önskar er en fridfull påskledighet!

Nybörjarkurs!

Då var det dags igen. Nytt år, nya möjligheter och allt det där. Efter ett juluppehåll så är det väl ändå dags att ta tag i din träning. Kroppen är gjord för rörelse. Men använder man inte den så försvagas den. Muskler minskar, lederna stelnar och till och med skelettet försvagas. Det är dock aldrig försent.

Kom igång med oss! Vi börjar mjukt och fint, sedan trappar vi upp träningen.

Bli medlem här.

Träningstider här.

Tips inför din första aikidolektion här.

Graderingar!

Delar av barn och ungdomsgruppen har graderat. Grattis till er alla! Ni som inte hade möjlighet att komma denna gång får nya chanser i januari. Välkomna tillbaka 13 januari!