Påsk 2024!

Idag, på skärtorsdag, samlas vi återigen i dojon för att fortsätta vår aikidoträning. Låt oss tillsammans utforska rörelsernas harmoni och teknikernas precision. Vi kommer att fokusera på kast, grepp och balans, och jag ser fram emot att träffa er alla på mattan.

Men som ni vet, när helgen nalkas, är det också dags för lite välförtjänt vila. Därför kommer vi att ta påskledigt på lördag. Använd denna tid för att reflektera över era framsteg och förbereda er för kommande träningar.

Under ledigheten kan ni ägna er åt följande:

  1. Meditation och andningsövningar: Aikido handlar inte bara om fysisk styrka utan också om inre balans. Utforska meditation och andningsövningar för att lugna sinnet och stärka er närvaro på mattan.
  2. Teknikvisualisering: Stäng ögonen och visualisera aikidotekniker. Se er själva utföra perfekta rörelser och känna energin flöda genom kroppen.
  3. Läs om aikido: Utforska litteraturen om aikido. Det finns många böcker och artiklar om tekniker, filosofi och historia som kan berika er förståelse.
  4. Styrketräning och stretching: Förbättra er fysiska kondition genom styrketräning och stretching. Starka muskler och smidighet är avgörande för aikido.
  5. Träffa klubbkamrater: Ta chansen att umgås med era klubbkamrater utanför dojon. Kanske en gemensam fika eller promenad?

Vi ses på mattan idag, och jag önskar er en fridfull påskledighet!