Sommaruppehåll

Shihan Ulf Evenås & shihan Morihiro Saito i Iwama.

Hej alla aikidokas! Vi har haft en fantastisk vårtermin med många spännande aktiviteter. Vi har bland annat deltagit på läger där vi har tränat med några av de främsta aikidoutövarna i världen. I februari åkte vi till Mora för ett läger med sensei Fredrik IJmker Snell, och i maj tog vi en road trip till Karlstad för Vårlägret med shihan Ulf Evenås. Det var en fantastisk upplevelse att få lära oss av deras kunskap och erfarenhet. Shihan Ulf Evenås är en levande legend och direkt elev till bortgångne shihan Morihiro Saito, som i sin tur var den elev som tränade mest med aikidons grundare Morihei Ueshiba. Vi har också haft roligt och utmanat oss själva med bokken, jo och taijutsu. Roland har graderat till nidan, stort grattis från oss alla! Grattis även till er alla andra i klubben, som också har graderat under våren.

Shidoin Fredrik IJmker Snell. Iwama, Japan.

Nu är det dags för sommaruppehåll, men det betyder inte att aikidon tar slut. Det finns flera möjligheter att fortsätta träna på andra platser. Missa inte shochu-geiko med shihan Ulf Evenås i Västra Frölunda 3-8 juli eller Shugyo med sensei Fredrik IJmker Snell i Sollefteå 29/7-2/8. Vi kommer också att ordna lite vapenträning under sommaren, så håll koll på vår facebook-sida för mer info.

Vi vill tacka er alla för en härlig termin och hoppas att ni har njutit av aikidon lika mycket som vi. Vi ser fram emot att träffa er igen i höst, när vi startar höstterminen i mitten av augusti. Glöm inte att vi har nybörjarstart den 5 september, så tipsa gärna era vänner om att testa aikido!

Shihan Hiroshi Isoyama, Iwama Japan 2019.

Aikido är en underbar träningsform som ger oss fysisk och mental välmående, självförsvar, kamratskap och en inblick i japansk kultur. Som tränande i Björkstadens Aikidoklubb finns även möjlighet att följa med till Iwama, Japan för att träna i grundarens dojo. Hos oss får alla plats, oavsett ålder eller erfarenhet. Väl mött allihopa!

Shihan Shigemi Inagaki och sensei Chris Lejarp. Vecindario , Gran Canaria 2018